Over Lucy Lambriex

 

In een wereld waarin buitenkant en poses vaak belangrijk worden gemaakt, voel ik sterk de behoefte mijn binnenkant en die van anderen naar buiten te halen. Daar zit het echte spul! Daar wordt het leuk. En dat is dus mijn missie: mensen helpen zichtbaar te (durven) zijn zoals ze echt zijn. Pas als je werkelijk toont wie je bent, als individu of als bedrijf, trek je de juiste personen en klanten aan.

En dat is dus mijn missie: mensen helpen zichtbaar te (durven) zijn zoals ze echt zijn.

Op de foto’s kun je me zien. En in mijn teksten hoor je hoe de gedachten door mijn hoofd rollen. Hiernaast kun je een videoportret van me bekijken, gemaakt door Thomas Tobé. In 2007/8 maakte ik elke dag een zelfportret. Bekijk hier een selectie en je snapt een beetje hoe ik denk, voel en zie.

neem contact met me op –>

Achtergrond

Als kind en als volwassene speelde en werkte ik met veel materialen en media: tekst, tekening, foto, Flash, schilderij, animatie, collage, geluid, klei, cabaret, film, taal, tv, internet, acteurs, planten, de geest, het hart, Photoshop, Twitter, Facebook, Pinterest en voedsel. Ik studeerde enige jaren Engelse taal- en letterkunde en Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Beide studies verliet ik precies op tijd om naar de Gerrit Rietveld Academie te gaan. Daar combineerde ik mijn liefde voor taal met die voor beeld en studeerde af met een aantal 16 mm films waarin de associatieve geest, zeurende klanten in een boekenwinkel en koffie in Senegal een belangrijke rol hadden. Daarna regisseerde en ontwikkelde ik enkele jaren kinderprogramma’s voor de AVRO. Vervolgens heb ik vier jaar gewerkt bij Uitgeverij Malmberg en deed eindredactie van Hello You! en hoofdredactie van de websites van Hello You! en Taptoe en ontwikkelde concepten voor multi-mediaproducten. Sinds begin 2004 werk ik als zelfstandige. Ik werk alleen of samen met uitgevers, denkers, voelers, schrijvers, ontwerpers, fotografen, musici, tekenaars, kunstenaars, Javascript- en Flash-artists, php-artiesten en web-technici. Van 2012 tot 2015 werkte ik als vrijwilliger in de geestelijke palliatieve zorg.