Modellen gezocht

Ik zoek nu alleen modellen / foto-acteurs met een of meer van deze kenmerken: ouderen, homoparen, lesbische paren, roodharigen, mensen met een opvallend uiterlijk en mensen met een niet-blanke huidskleur

Leuk dat je belangstelling hebt voor modellenwerk. Dat is wanneer je met mij werkt, geen modellenwerk zoals je gewend bent of wat je je erbij voorstelt. Bij mij ben je eigenlijk geen model, maar een acteur, die naturel acteerwerk doet voor fotografie en video. Ik zoek geregeld mensen die het leuk vinden foto- en videoacteur te zijn voor conceptuele, en realistische reclamefotografie en videografie. Ik maak speelse beelden die een emotie oproepen en/of een idee uitdrukken. Ze worden voor reclame-doeleinden gebruikt en door bladenmakers, webmasters of fotoredacteuren als illustratie bij artikelen en blogs.
Hieronder lees je wat ik maak en of ik jou misschien zoek. Deze pagina verandert geregeld, afhankelijk van de behoeften van de markt. Kom dus nog eens terug als ik jou op dit moment niet zoek!

Wat maak ik zoal?

Hier vind je mijn foto’s op Getty Images. Kijk maar eens of je daar ook tussen wilt staan!

Bekijk mijn werk op Getty Images –>

Iedereen die graag speelt, veel uitstraling heeft en daarbij graag zichzelf is, kan geschikt zijn.

Om mee te doen hoef je niet superknap te zijn, maar ik zoek in mijn foto-acteurs wel veel uitstraling en energie. Je moet dus bereid zijn echt wat van jezelf te laten zien en te spetteren, meestal in interactie met anderen. Iedereen die graag speelt, veel uitstraling heeft en daarbij graag zichzelf is, kan geschikt zijn.
Ervaring is niet vereist en kan zelfs een nadeel zijn. Alles wat je geleerd hebt van je modellenbureau mag je namelijk vergeten. Het gaat bij mijn foto’s niet vooral om jouw mooie buitenkant, maar om het tonen van je binnenkant, om via jou het thema en de emotie goed uit te drukken. Spreekt dit jou aan?

Meld je aan en ontvang updates –>

Meld je hier aan als je ‘De Modellenvellen’ wilt ontvangen. Dat is de digitale brief waarin ik je (op zeer onregelmatige basis) op de hoogte houd van fotoshoots. Inschrijving betekent helaas niet dat ik je ook snel kan inzetten. Misschien wel nooit. Je maakt meer kans als je me een persoonlijk bericht stuurt, met foto’s, waarin je wat meer vertelt over jezelf en waarom je denkt dat je geschikt zou zijn.

Ik heb uitgebreid uitgelegd hoe alles in zijn werk gaat, op deze pagina. Ik wil je vragen die eerst te lezen voordat je je opgeeft.

Op dit moment zoek ik vooral modellen / foto-acteurs met deze kenmerken: roodharigen, ouderen, homoparen, lesbische paren, mensen met een opvallend uiterlijk en mensen met een niet-blanke huidskleur

strook-modellen-gezocht-lucy-lambriex-zie-binnenzijdeModellen gezocht: actieve ouderen (65+) die graag spelen en loltrappen

Ik zoek actieve ouderen (65+) die van spelen en keten houden. Mensen met een sprankelende uitstraling. Natuurlijk fris, gelikt knap en strak in de make up, of lekker ruig. Man, vrouw, bruin of roze. Dik of dun, lang of kort. Door het leven getekend met rimpels en grijs haar of natuurlijk strak; het is allemaal goed en prachtig. Omdat we steeds langer leven en ons ook steeds langer jong voelen, is er in de reclamewereld en in media veel behoefte aan beelden van actieve en levenslustige ouderen. Herken je jezelf of je moeder (of vader) in die beschrijving, neem dan contact met me op. Misschien wil je net als Hetty (75), Gé (94) Cateautje (98), en atlete Rietje (75) ook eens meedoen! Heb je een niet-blanke huidskleur, dan ben je extra welkom!

Modellen gezocht: mensen met opvallende kenmerken

Niet iedereen is symmetrisch. Maar in de media zien we vooral zogenaamd ‘perfecte’ mensen. Ik vind het mooi ook de variatie te laten zien, want ook die is perfect. Dus heb je een asymmetrisch gezicht of lichaam? Mis je een lichaamsdeel, heb je juist iets extra’s zoals een litteken, wijnvlek, vitiligo of een extra chromosoom en het syndroom van Down? Ben je op een andere manier bijzonder? Ik zou jou ook heel graag opnemen in mijn modellen/foto-acteur-bestand.

speelse reclamefotografie door Lucy Lambriex, zie binnenzijdeModellen gezocht: mensen met een niet-blanke huidskleur

Mijn modellenbestand is rijk gevuld met bijzondere mensen. De meerderheid van de mensen die zich tot nu toe hebben opgegeven, is blank en jong. Heel graag verwelkom ik nog wat meer mensen met een niet-roze huidskleur. Lichtbruin, donkerbruin, met kroeshaar, krullen of stijl haar. Gevlochten of een afrokapsel, ultrakort of tot op de billen. Alles is goed.

Geldzaken

De foto’s maak ik meestal op eigen initiatief en later blijkt pas of ik er geld mee verdien. Ik verkoop deze ‘vrije foto’s’ met name via Getty Images, een van de grootste en bekendste foto-stockbureaus ter wereld, met een internationale klantenkring. Mensen die meedoen, krijgen in eerste instantie geen geld voor de fotosessie zelfs de reiskosten kan ik niet vergoeden. Wel krijg je lekkere koekjes, koffie, eten en complimenten op de dag van de shoot en meestal gaat het gepaard met een hoop lol. Ook krijg je een percentage van de winst. Dit kan variëren van 0 (nul!) cent tot tientallen euro’s per foto (elke keer dat ik een foto opnieuw verkoop, profiteert het model mee). Let op: doe niet mee om er rijk van te worden, al zou dat zomaar kunnen natuurlijk.

Bekijk mijn werk op Getty Images –>

Doe niet mee om er rijk van te worden, al zou dat zomaar kunnen natuurlijk.

Meedoen?

Alle modellen/acteurs ondertekenen een zogenaamde Model Release, waarmee je toestemming geeft dat de foto’s waar je op staat gebruikt kunnen worden in diverse media. Ben je nog geen 18, dan moet een van je ouders of verzorgers toestemming geven en het formulier ondertekenen. We ondertekenen ook samen een afspraak over de betaling indien er verkocht wordt.
Vind je het leuk dat ik je benader? Lees eerst deze pagina. Stuur een mailtje met een motivatie waarom je mee wilt doen en een paar foto’s van jezelf (hoofd en ten voeten uit) naar: modellen apenstaart ziebinnenzijde punt nl of gebruik het formulier op de contactpagina. (Inschrijving geeft geen garantie voor deelname.)

Wellicht tot ziens!
Lucy Lambriex