Een luisterend oor

oor-foto-lucy-lambriexIemand die echt luistert, creëert een ruimte waarin je kunt zijn met alles wat er is. De luisteraar anticipeert niet op wat komen gaat en gaat er niet met je verhaal vandoor. Zij geeft geen advies, vertelt geen voorbeelden uit haar eigen leven. Ze Luistert slechts. Ze is bij je. Ongeacht wat er boven komt. Vreugde, verdriet, angst, verlangen; het maakt niet uit. En ze kan natuurlijk ook een hij zijn.

Deze pagina, gaat niet over fotografie, maar wel over de binnenzijde zien. En horen.

Ik bied mijn luisterend oor aan! Deze pagina is ontstaan tijdens het schrijven van een blogpost over waarom het zo lekker met me gaat. Ik besefte dat een van de redenen is dat ik echt gehoord ben, en nog steeds word, door enkele mensen. Daardoor kon ik mezelf weer beter horen en beter handelen naar wat ik van binnen hoorde. Als vrijwilliger in de palliatieve zorg ben ik getraind en geoefend in luisteren. Ik merk dat het zoveel kan doen voor iemand. Omdat ik het zo mooi vind om te kunnen doen, heb ik er onlangs nog een extra training in gedaan met Ros Oliver.

Heb je ook zin een keer echt gehoord te worden?

Zonder advies, zonder oordeel, gewoon omdat je eens hardop wilt nadenken over wat je graag zou willen, dan bied ik je mijn luisterend oor. Drie kwartier lang, zonder kosten. Ik weet uit ervaring (als ontvanger en gever) hoe krachtig dit kan zijn. Probeer maar. (Geen addertjes onder het gras. Geen tweetrapsverkoopraket. Gewoon omdat ik er zelf ook blij van word om dit te doen.)

Maak een afspraak met mijn oor.

Neem contact op!
* verplicht veld

 

Geef een reactie