Ik schreef een brief aan de koning

Een brief aan de koning

“Majesteit,
Over twee maanden is het zover; u wordt vijftig. Wat betekent dat, vijftig worden? En wat geeft u toch die 150 gasten cadeau? Als nog redelijk verse ervaringsdeskundige kan ik u dat vertellen en als portretfotograaf zal ik het u meteen even laten zien.”

Zo begon mijn brief aan de koning. De brief stopte ik bij mijn boek 50 x 50 met daarin vijftig mensen die al vijftig zijn en dus weten hoe dat is. Het boek deed ik hem cadeau zodat hij zich alvast zou kunnen inlezen met de levenslessen en kijken naar onze mooie koppen.

Majesteit, Over twee maanden is het zover; u wordt vijftig.

Cadeau voor de gasten

Het boek dat ik de koning gaf, zou tegelijk zo’n mooi cadeau zijn voor de 150 verjaardagsgasten. Ik zag het al helemaal voor me: het boek zou in een speciale cassette gaan. Ik zou de koning portretteren en hij zou net als de andere geportretteerden een levensles delen.

Dus ik pakte het boek goed in, gaf het pakje nog een kus en zwaaide het vriendelijk uit bij de sigarenboer. Meteen stuurde ik een berichtje aan geportretteerde medevijftiger Marjolein Boon, die mij getipt had over het feest van de koning en toen begon het wachten.

Dus ik pakte het boek goed in, gaf het pakje nog een kus en zwaaide het vriendelijk uit bij de sigarenboer.

Een brief van de koning

Na drie weken ongeduldig wachten kwam afgelopen weekend een brief terug van de ‘Dienst van het Koninklijk huis’. Prachtig getypt met een courier letter op papier met een gepreegd logo en ondertekend door de ‘Algemeen Secretaris van Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin’.

Als eerste las ik het zinnetje ‘Ik vertrouw op Uw begrip hiervoor…’

Als eerste las ik het zinnetje ‘Ik vertrouw op Uw begrip hiervoor…’ dus sloeg de opgewonden verwachting gauw om in meh. Jammer! Uit de brief bleek dat de geste op prijs werd gesteld en dat ze het idee goed hadden gelezen en begrepen. Het was geen standaardbrief. Behalve het stukje waarin staat dat het helaas niet kan omdat er dan precedenten worden geschapen.

Geschoten en toch mis

Ik houd van dit soort acties waar ik met veel energie en plezier mee aan de slag ga en eigenlijk niet van kan voorstellen dat het niet door zou gaan. Nu ga ik toch even nagenieten. Het hád zomaar gekund. De koning voor mijn lens in mijn kelder in Amsterdam en mijn boek 50 x 50 als cadeau voor zijn gasten. Het is en blijft een goed idee Marjolein, en het was ontzettend leuk om te schieten.

Zelf wel raak schieten?

Wordt iemand 50 en zoek je een passend en uniek cadeau? Is precedentwerking in jouw leven geen probleem en zoek je gewoon iets bijzonders voor iemands vijftigste verjaardag?

Is precedentwerking in jouw leven geen probleem?

Schiet dan raak met het fotoboek 50 x 50. Ik pak het mooi in en verstuur het naar jou of de jarige. Met een kus.

4 Reacties Schrijf een reactie

  1. Ha Lucy, inmiddels wel bericht van de koning, lees ik? Wat een mooi verhaal! Niet van die afwijzing, natuurlijk (al is dat all in the game met dit soort ludieke initiatieven), maar dat je zo voluit bent gegaan voor je idee. Een opsteker, waaruit alleen maar goeie dingen kunnen vloeien. Je boek is waardevol, zo weet ik. Voor 50-ers én niet 50-ers. Dat maar velen dat mogen ontdekken! Warme groet, Teus

  2. Heeee Lucy, wat een topactie met je geweldig mooie boek… Gewoon gaan voor de max, los van het resultaat! En mooi hoe je hier mee om gaat. Je hebt lekker drie weken kunnen dromen en een volgende keer lukt het wel. Eens even denken wie er nog meer 50 worden! :-)

  3. Ah, Cathelijne, dank! Wat leuk en warm. Haha, ja, je kent vast vijftigers. Laatst gaf iemand het boek aan iemand die 40 werd…

Geef een reactie